Новости

Windows 10 - која е најдобрата антивирусна програма?

Оперативниот систем Windows 10 сака да доминира на пазарот...


AppComparision - aпликација за да го замените Android со Windows Phone

Во Google Play имате AppComparision  апликација, која има едноставна намена...


Windows 10 воведува испраќање СМС преку десктоп

Windows 10 ќе им овозможи на корисниците испраќање на пораки преку десктоп...


Skype преведувачот достапен за Windows уреди

Skype Translator отсега е достапен за сите корисници на апликацијата Skype за Windows...


Шефот на Microsoft Сатја Надела го претстави iPhone Pro?!

„Ова е iPhone Pro“ - вака беше најавен телефонот од шефот на Microsoft, Сатја Надела...


Windows 10 им ги сече главите на пиратите

EULA предупредува дека новиот Windows 10 ќе го блокира секој пиратски софтвер...


Microsoft - 100.000 долари за тој што ќе најде системска грешка

област. Објавена е надградба за оригиналната програма...


Десетката гази - инсталиран од 27 милиони корисници

Новите цифри се уште поголемо изненадување за Windows 10...


Windows 10 - најважните кратки патеки

Ова се најважните кратенки кои најчесто се користат во новиот Windows 10...


Windows 10 - 30 дена да го смените ако ве разочара

Microsoft има решение лесно да ја повратите претходната верзија на Windows во рок од 30 дена...


Windows 10 - Solitaire се наплаќа со тактика

Microsoft сепак знае како да си ја поврати инвестицијата...


Што му фали на Windows 10 во Македонија?

Се уште не знаеме зошто Cortana не функционира во Македонија...


30 години патување до Windows 10 - историјата на Windows

Триесет години патување до Windows 10 платформата...


Ало со WhatsApp и на Windows Phone

WhatsApp направи големи напори да ги воведе бесплатните телефонски повици и на посебната апликација за Windows Phone, речиси два месеци...


Windows 10 Mobile ќе биде лансиран во септември

Изгледа дека мора да се стрпиме за новиот мобилен софтвер Windows Mobile 10...


Во Windows 10 ќе се обединат Nokia HERE и Bing Maps

Microsoft откри дека во најновата тест верзија на Windows 10 е вклучен новиот мега сервис за мапи и навигација кој е спој на најдоброто,...


Бесплатни повици на WhatsApp и за Windows Phone

WhatsApp потврди дека најнова можност за воспоставување на бесплатни телефонски повици наскоро ќе пристигне и кај мобилната апликација за...


Microsoft го враќа MS-DOS и тоа на смартфон

Голем дел од нашите читатели сигурно не ни биле родени кога се користел MS-DOS еден од најстарите оперативни системи но, Microsoft влезен...


Откриен е Spartan за Windows 10 Mobile

Microsoft ги престави основните функции на новиот интернет прелистувач Spartan за Windows 10 за десктоп, но се уште ја крие во тајност...


Maestro е најдобрата mail апликација за Windows Phone

Maestro е супер апликација за Windows Phone која излегува од бета фаза и доаѓа со нова целосно функционална верзија која значително ќе ви...


Cortana ќе ви помага со Microsoft Office документи

Microsoft планира целосно да ја „вработи“ апликацијата за лична асистенција Cortana во речиси Windows сервиси, меѓу кои и Office пакетот...

 
Најнови телефони