Новости

7 тајни кодови за iPhone кои досега не сте ги знаеле

Тајните кодови на iPhone се супер, затоа што ги знаат мал број на луѓе, иако се работи за нешто што многу од нас не мислиле дека ќе им...


Што мора да поминете за да работите за SpaceX и Илон Маск

Работата за визионерската компанија SpaceX и американскиот милијардер Илон Маск може често да биде интензивен и да бара многу...


Bitcoin: Водич за криптовалутата и се што сакате да знаете

Bitcoin е револуционерниот систем, кој е прилично комплексен за да научите како функционира и да заработувате од нег...


Како може да се заштитите од крадење интернет преку Wi-Fi

Преку мрежен кабел е најбезбедниот пристап кон интернет, но со оглед на тоа што сега имаме модерен пристап преку безжична врска, многу...


Backup од стар iPhone за префрлање податоци на iPhone X

За да ги зачувате вашите податоци од стариот iPhone и да ги префрлите на новиот iPhone X, земете го стариот iPhone => Settings => iCloud...


Никогаш не менувајте го екранот на смартфонот кај пријател

Експертите велат дека ако не ви го променат екранот од овластен сервис, телефонот може да ви се збрка целосно, односно ако му дадете на...


SAMSUNG - Позадинско значење на зборот на брендот

Samsung е најголем бренд за мобилни телефони, кој изработува дисплеи и процесори и за другите мобилни компании. Дали некогаш сте се...


Со маркер и селотејп врз блицот може да видите многу нешта

Виолетовата светлина е секогаш забавна, поради што секогаш се наоѓа во ноќните клубови...


Што значи Cookie, а што е Driver?

Сигурни сме дека 90% од населението ги знаат термините Cookie и Driver, но можеби малкумина знаат што тие значат...


Споредба: iOS или Android - Што е подобро

Blancco Technology Group компанијата правела мало истражување, со кое сака да демонстрира дали е подобар Android или iOS како оперативен...


Како да споделите GIF на Instagram

Може ли да се споделат GIF датотеки преку Instagram? Instagram нема матична поддршка за GIF слики, но сепак е возможно..


Сте слушнале ли за 32bit и 64bit компјутер?

Во ерата на доминацијата на компјутерите е убаво да знаеме што значат спецификациите, со цел да не трепкаме кога одиме да купуваме...


Кое е значењето на „Beta“ и „Firmware“

Ако не го знаевте точното значење на зборовите, или не сте сигурни што е „Beta“, „Open Source“ и „Firmware“, дозволете да ви појасниме...


Сте слушнале за Mac и IP адреса?

Сигурно сте слушнале некаде за Mac и IP адреса, но не знаете што тоа значи. Сите имаме Mac и IP адреса на нашите компјутери...


Многу пати сте прочитале за HDMI, знаете ли што значи?

Сигурни сме дека постојано читате за HDMI конекција на компјутерот, но можеби и не го знаете значењето на зборот. HDMI – High-definition...


Bitcoin и Cryptocurrency: Кое е значењето?

Во последно време се актуелизираат зборовите Bitcoin и Cryptocurrency...


Како да инсталирате Netflix на „рутиран“ Android?

Популарната апликација за стриминг Netflix која од неодамна е достапна и во Македонија лансираше нова верзија на Android со која го...


Како да го решите проблемот со бавен телефон

Голем број на инсталираните апликации, кои се задолжителни со телефонот и не се бришаат, се одговорни во најголем дел за тоа што вашиот...


Креативен тинејџер направи дрвено глувче за компјутер

Тинејџерот Алекс Харис изработува неверојатни предмети од дрво. Овој пат направил глушец за компјутер...


Знаете ли што значи кратенката AMOLED?

Samsung е производител на AMOLED дисплеите, кои се многу квалитетни и од таа причина Apple почна да ги купува од својот конкурент...


Windows 10 може да го заштитите со PIN, еве како

Доколку слабо помните сложени лозинки најдобра заштита за заклучување на вашиот Windows 10 уред со тоа што ќе поставите PIN код со...

 
Најнови телефони
 
  • Mate 10 Pro
  • G6
  • 3310 (2017) 3G
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 3
  • 2
  • 105 (2017)