Новости

Балканот се поблиску до укинување на роамингот

На самитот на ЕУ- Западен Балкан во Софија, којшто ќе се оддржи на 17 мај, можеби повторно да се разгледа иницијатива и потпишаниот...


Кои се првите балкански земји до 5G LTE мрежа

Каква е состојбата на Балканот во период кога мобилните гиганти забрзано работат на тестирање на следната генерација на интернет мобилна...


When in X - Mакедонски стартап со нова апликација за патувања

Македонскиот стартап Webgliders ја најави новата When in X апликација за патување која треба да ги поврзе туристите кои го посетуваат...


Македонија ќе бара укинување на роамингот со ЕУ заедно со Србија, БиХ и Црна Гора

Откако на сила стапи одлуката на Европската комисија за укинување на роаминг тарифите во земјите членки на ЕУ сличен договор ќе побараат...


Нов пад на цените на роамингот од 1 јули, поевтино во Македонија, Србија, Црна Гора и БиХ

Роаминг цените на четирите земји од Балканот, Република Македонија, Србија, Црна Гора и БиХ ќе продолжат да паѓаат. Корисниците од 1 јули...


68% од Македонците активно користат Интернет

Веб-страницата Internet World Stats направила истражување колку светот го користи Интернет и Facebook...


Нови Оне роаминг пакети за најопуштени разговори

Од денес, 20 јули, ОНЕ воведува нови роаминг пакети за опуштени разговори во три балкански држави. Имено, сите ОНЕ постпејд корисници,...


Ало Балкан со поевтин роаминг

Намалувањето на цените на роамингот е една од најчесите заложби на телекомуникациските агенции на Балканот и по честите преговори...


Одлични вести - Паѓа роамингот со Србија, Босна и Црна Гора

Добри вести за балканските граѓани кои од 30-ти јуни ќе користат се поевтин роаминг услуги во Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина. Со...


Летово ќе муабетиме евтино од Србија, БИХ и Црна Гора

АЕК подолго време договараше поевтин роаминг со претставници од Балканот и долго очекуваните поевтинување конечно се реализираат и тоа во...


Балканот здружен за поевтин роаминг

Земјите од Балканот предводени од Македонија, Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина ќе го започнат процесот за намалување на цените на...


Балканот без роаминг до 2015 година

Регулаторните тела за комуникации на Македонија и на земјите од регионот како Србија, Бугарија, Турција Хрватска, БИХ, Црна Гора, Косово...


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm