Новости

Марк Цукерберг: Facebook има и позитивно влијание врз општеството

Марк Цукерберг оваа година многу пати се извини пред јавноста за сите проблеми што ги снајдоа корисниците...


Објавено е што ќе каже Марк Цукерберг пред Конгресот и Сенатот

Марк Цукерберг денес со сведочењето пред американскиот Конгрес ќе ја преземе цела вина за грешките што доведоа...


Facebook: Вештачка интелигенција ќе преведува статуси

Тимот на Facebook за вештачка интелигенција (FAIR) објавил дека ќе ја зголеми ефикасноста за преведување на различни јазици. Новиот...


CNN има нова CNNVR платформа за виртуелна реалност

Виртуелната реалност е технологија што зема замав и влегува во сите области на нашите животи. Сега пристигна и во една од најпознатите...


Колку веб домејни држи Доналд Трамп?

Претседателот на САД, Доналд Трамп, е дефинитивно човек свесен за моќта на медиумите и модерната технологија. Тој е многу активен на...


Flipboard добива ексклузива од CNN

Најкористениот онлајн магазин Flipboard склучи договор со најпозната светска медиумска организација CNN за превземање на ексклузивни...


BBC iPlayer Radio за корисниците на iOS

Од денес, BBC го стартува BBC iPlayer Radio сервисот, се работи за BBC радиоto, и при тоа ја лансира и BBC iPlayer за корисниците на iOS...


CNN: Во живо од Windows Marketplace

Една од најпопуларните новински мрежи во светот CNN претстави своја апликација за WP платформата Windows Marketplace.


Излезе најбрзиот пребарувач за Android

Пребарувачот BOLT, за кој се вели дека најбрзо ги отвора страните од сите пребарувачи досега, сега е достапен во својата бета верзија и е...


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm