Новости

Зошто секстингот не е добра идеја?

Размената на провокативни фотографии и безобразните четови не се толку добра идеја...


Бизнис верзијата на Facebook со мобилна апликација Work Chat

Facebook at Work неодамна профункционира како посебен сервис на социјалната мрежа наменет за комуникација, организација и споделување на...


Telegram ги исклучи каналите на ИСИС - Енкриптираните апликации под лупа

По нападите во Париз се зголемија сомнежите дека терористите комуникацијата ја одржувале преку апликации за енкрипција на пораките за да...


Facebook наскоро со пораки кои автоматски се бришат

Facebook тестира сличен систем на пораки кои автоматски се бришат како кај апликацијата Snapchat по одредено време откако ќе ги прочитате...


Tor Messenger ќе нуди најбезбедна комуникација

Tor познатиот сервис за заштитен пренос на податоци и посета на интернет ќе понуди сопствена Messenger за која тврди дека ќе биде...


Skype доби нови 3D Touch функции за iPhone 6s

Skype ја апдејтираше мобилната апликација за iOs со која се воведени нови функции и контроли во интерфејсот базирани на 3D Touch сензорот...


Skype ги вклучува во разговорите и корисниците кои немаат профил

Skype ќе им овозможи на корисниците во своите разговори да ги вклучат и нивните пријатели кои немаат направено кориснички профил преку...


Facebook Messenger пристигна за Apple Watch

Facebook ја лансираше посебната апликација Messenger и за смарт часовниците Apple Watch и корисниците отсега ќе може да испраќаат кратки...


Microsoft Send испратена во Play Store за Android

Современата Microsoft Send апликација за испраќање на e-mail пораки пристигна во Play Store за Android платформата. Сега корисниците на...


Шестката Skype со нов лик пристигна за iPhone и Android

Skype ја лансираше 6.0 верзијата на мобилната апликација која веќе е достапна за корисниците на iPhone, додека пак во Play Store веќе е...


Xiaoice е виртуелната девојка на Microsoft

Microsoft развил сличен систем, кој во Кина е голем хит...


Со Google гласовно ќе пишувате пораки во Viber

Google промовираше нова опција за гласовно диктирање на инстант пораки на најпопуларните сервиси за допишување како WhatsApp, Viber,...


Yahoo LiveText ќе ви помогне да се допишувате во живо

Yahoo со новата апликација LiveText има нов концепт на испраќање на пораки и допишување со можност во живо да го гледате вашиот...


Facebook додаде многу корисен новитет

Facebook претстави нов додаток во делот за испраќање пораки, каде покрај слики, видеа и фајлови ќе имате икона за директно пренесување на...


Viber против WhatsApp - Која е подобра

Viber и WhatsApp се убедливо најпопуларните апликации за брзо допишување доколку не ги земеме во предвид однапред инсталираните апликации...


Facebook Messenger ја постигна целта - 1 милијарда корисници

Facebook има големи причини за прослава бидејќи и покрај критиките ја постигна својата цел, а тоа е целосен успех на посебната апликација...


Facebook Messenger по скандалите ќе ја чува вашата локација

Facebook Messenger доби неколку значајни промени при споделувањето на локацијата која е видлива во разговорите со вашите пријатели....


Google направи одлична промена во Hangouts за Chrome

Hahgouts е одлично замислена апликација за комуницирање од Google но, не го добива истото ниво на почит како и Facebook Messenger, но со...


Операторите не може два пати да ги наплатат пораките на chat

Агенцијата за електронски комуникации во Охрид ќе биде домаќин на регулаторна конференција за мобилните оператори каде ќе се разговара и...


BitTorrent со најбезбедна апликација од прислушкување

BitTorrent е подготвен да ја лансира апликацијата Bleep која беше најавена како една од најбезбедните апликации за допишување која ќе...


Microsoft воведува вулгарни емотикони

Откако голем број на апликации за допишување беа мотивирани да воведат емотикони со различни раси и етнички припадности, како и...

 
Најнови телефони