Новости

Велика Британија и ЕУ веројатно ќе го стопираат Huawei за 5G опрема

Моментот кога Велика Британија се подготвува да ги инсталира новите 5G мрежи, а Huawei ги снабдува...


Планот на Facebook за обединување на WhatsApp, Instagram и Messenger му пречи на ЕУ

Предложената интеграција на четирите апликации би можеле да се случат во ЕУ само доколку се исполнат сите услови...


Европа со уште една, рекордна казна за Google

Google добива уште една антимонополска казна, која ќе ги собори сите досегашни рекорди. ЕУ комесарката за конкуренција...


Новата европска директива би можела да го чини YouTube милијарда евра

Во текот на наредната година многу се говореше за директивата со која Европската унија сака да ги заштити ...


Не знаете што е GDPR? Играјте Cyber Chronix за да научите се за безбедноста на податоците

GDPR е воведен во Европската Унија, но луѓето не се информирани какви промени носи новата регулатива...


WhatsApp ја поместува старосната граница - Забрана под 16 години

WhatsApp наскоро ќе ја промени својата политика за пристап на корисници под 16 години со промена на старосната граница поради новите...


Еврозастапниците бараат од Цукерберг да дојде во Европскиот парламент

Скандалот со Facebook и консултантнската компанија Cambridge Analytica загрози 2,7 милиони потенцијални корисници во...


Facebook ги подесува промените за приватност во Европа

Facebook корисниците ќе добиваат таргетирани реклами и според новиот европски закон General Data Protection...


Шефот на Facebook пред Конгресот ќе објаснува за скандалот со податоците на корисниците

Претходно пишувавме за падот на вредноста на Facebook за 35 милијарди долари. Марк Цукерберг е моментално...


ЕУ го казни Qualcomm поради нелегална трговија со Apple

Производителот на процесори Qualcomm е казнет со речиси милијарда евра, затоа што во рок од пет години, од 2011 ...


Google под закана за уште поголема казна од ЕУ

Откако Европската комисија надлежна за антимонополски практики му изрече казна на Google од 2,4 милијарди евра за прикажувањето на...


ЕУ ќе му удри казна од милијарда евра на Google

Одлука се уште нема, но се очекува ова лето Европската Унија да изрече казна од минимум милијарда евра на најголемиот пребарувач на...


Бил Гејтс бара воведување на данок за роботи

Со текот на развојот на технологијата, роботите се повеќе се усовршуваат и ги преземаат работните места на луѓето во компаниите. Бил...


ЕУ го предупредува WhatsApp за сузбивање на приватноста

Промената на политиката на WhatsAppза заштита на приватноста според која почна да споделува информации за телефонските броеви од Facebook...


Google ќе ви дозволи да бидете заборавени на интернет во Европа

Google донесе одлука да ги испочитува барањата на Европската унија за новото дигитално „право“ да бидете целосно заборавени на интернет...


Facebook - помали од 16г. ќе мора да бараат родителска дозвола за користење

Европската Унија подготвува промени во законот за заштита на податоци, со кој би можел да им направи проблем на големите социјални мрежи...


Европската Унија со предупредување до Google

Најголем дел од регулаторите на 27 земји членки на ЕУ поднесоа предупредувачко писмо до компанијата Google во поглед на нивната полотика...


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm