Новости

Синхронизирајте ги контактите со LinkedIn, за да бидете еден чекор пред сите за работното место

Без разлика дали ќе излезете на пазарот на труд за првпат, или ќе се префрлите на ново работно место, запознавањто нови колеги или...


Files Go – Лесно префрлање на документите од мобилен на мобилен

Files Go е новата апликација на Google со која ефикасно ќе споделувате документи без трошење на интернет сообраќајот. Апликацијата...


YouTube има ново лого и нови корисни алатки

YouTube доби сосема поинаков дизајн, кој е достапен за сите мобилни и десктоп платформи. Поентата со новиот дизајн е почист и едноставен...


Проверете овде дали вашата омилена Android апликација е безбедна

Android е најпопуларен и најшироко распространет мобилен оперативен систем во светот. Се разбира...


Skype Preview за Android: Достапна бесплатна надградба

Skype Preview, бета верзијата на Skype, е надградена со неколку нови алатки. Без разлика на тоа што пишува “unreleased” на Google Play...


2 милиони Android корисници се во опасност поради вирус

Се предупредуваат сите Android корисници на смартфони што го преземале malware софтверот FalseGuide, кој е преземен од речиси 2 милиони...


LG со Adroid Wear 2.0 со Google Assistant кај Watch Urbane 2

Трите смартчасовници на LG - G Watch R, Watch Urbane и Watch Urbane 2nd Edition, добија надградба со најновиот Android Wear 2.0...


Конечно сите Chromebook лаптопи со Google Play Store

Фановите на поевтините Chromebook лаптопи по подолго време на чекање конечно ќе добијат пристап до Google Play Store со што ќе можат да...


Google Play Store - Над 400 апликации се заразени од вирус

iOS на Apple е затворен софтвер и затоа се смета за малку побезбеден од Android, при што не може да се менуваат поставките, интерфејсот....


Samsung Safety Screen - апликација што ќе ви го зачува видот

Samsung ја претстави Safety Screen апликацијата за безбедност на дисплејот, која ги предупредува и помага на сите корисници и мали деца...


Android скалило за најзастапени софтверски верзии

Со оглед на тоа што Android е отворен софтвер за користење од сите производители на смартфони, тој е најкористен мобилен оперативен...


Google Play Store ќе дава одобрение преку скенер за отпечатоци

Google Play Store добива нов принцип на одобрување на трансакциите при превземање на игри, апликации и мултимедијални содржини со...


Nexus 7 Dock распродаден на Google Play Store

Nexus 7 Dock конечно се појави во продажба на Google Play Store, но само за неколку часа беше и распродаден. Овој док се продаваше со...


Вчера во App Store влезе милионитата апликација

Apple ја лансираше App Store во 2008 година и само по четири години, заклучно со вчера, програмерите придонесоа за 1 милион апликации.


Лажни Apple апликации во Google Play Store

Apple апликации во Google Play Store? Очигледно некој има смисла за хумор.


Nexus 4 се продава како алва

За само еден ден откако беше лансиран преку Google Play Store Nexus 4 стана висински хит и се продадоа ците планирани количини. Дека...


Пристигнаа Google Nexus 4 и Nexus 10

Најочекуваните уреди за ова година конечно се достапни за пазарот преку онлајн продавницата Google Play Store, но и низ повеќе оператори...


Над 100.000 апликации за Android се „сомнителни“

Фирмата за интернет аналитика Bit9 вели дека над 100 илјади апликации во Google Play Store вршат сомнителни активности.


Instagram достигна 50 милиони преземања од Google Play Store

Иако Instagram на Android пристигна пред само еден месец, мегапопуларната апликација веќе дојде до милиони преземања.


Скинот Chameleon за Android доби надградба

Скинот Chameleon за Android, кој започна како несериозен проект, се разви во сериозна конкуренција за повеќето вакви „ланчери“ кои може...


MG е гејмерска конзола за Android

Секогаш кога на вашето дете играјќи ќе му падне вашиот најнов и најскап смартфон, вам ви запира здивот и знаете дека нешто мора да се...

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm