Новости

Полицијата стопирала Google автомобил - возел пребавно

Најголемото прашање за автономните автомобили е кој ќе ја сноси одговорноста за сообраќајните несреќи...


Смартфонот може да ве убие

Љубовта може да ве убие, ветувате ли дека ќе внимавате отсега натаму...


Полицијата гневна на Google Waze апликацијата

Полицијата на САД има прилично голема причина да биде гневна на апликацијата Waze која служи за меѓусебно информирање за состојбата во...


Ало полиција - Не ми работи PlayStation мрежата

Тинејџер од Палм Бич, Калифорнија толку бил нестрплив за играње на онлајн игри на PlayStation мрежата што се јавил на бројот за итни...


Полициските радари ќе ве ловат кога пишувате пораки

Употребата на мобилниот телефон и пишувањето при возење се една од најчестите причини за сообраќајни несреќи, речиси изедначени како...


Итните служби ќе се алармираат со СМС

Во САД ќе започне да се применува нов систем на алармирање на итните служби како полицијата, со испраќање на СМС порака, бидејќи на овој...


Полицијата во акција со Google Glass

Долго време заштитен знак на полицајците беа Ray-Ban очилата, но сега се појави нов технолошки бренд и службениците на редот и мирот...


 
Најнови телефони