Новости

Маркатен раст на Xiaomi: 100 милиони достави за 10 месеци

Xiaomi ги реализираше своите амбиции со доставата за својот таргет во 2018 година. Пред неколку месеци...


Zipline: Дрон што може да спаси милионски животи

Стартап компанијата Zipline од Силиконската долина би можела да спаси милиони животи од цел свет. Нивниот изум е дрон што може да ја...


Стив Вознијак: Apple, Google и Facebook ќе бидат уште поголеми до 2075г.

Технологијата го менува светот со голема брзина и денешниот начин на живеење со брзиот интернет и смартфоните. Денешниот живот беше...


Видео: Капетан Кирк и Стив Вознијак во научно-философска дебата

Вилијам Шетнер е еден од најхаризматичните актери но, секогаш ќе биде познат меѓу фановите како Капетан Кирк. Од друга страна го имаме...


Таен состанок на GOP и технолошките гиганти за рушење на Доналд Трамп

Естаблишментот на Републиканската партија одржала состанок со повеќе лидери на најголемите технолошки компании како што се Тим Тук од...


Се гради мост меѓу македонските стартапи и Силиконската долина

Њу Менс Бизнис Акцелераторот преку диркеторката и основач Ирена Чаушевска успеа да се претстави на Универзитетот во Стенфорд пред...


Girls in Tech Macedonia ги носи програмерките во Силиконската долина

Girls in Tech Macedonia најави одличен проект за младите девојки кои или веќе го завршиле студирањето или се во последна година на студии...


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm