Новости

Максимална казна за Facebook поради Cambridge Analytica

Казната од 500 илјади фунти за Facebook е донесена според старите правила пред стапување во сила на GDPR...


Facebook ќе лансира смарт звучници по скандалот со Cambridge Analytica

Facebook сочека да спласне тензијата по скандалот со Cambridge Analytica за да ги лансира двата планирани смарт звучници. Со оглед дека...


Дали ова е крај на доминацијата на Марк Цукерберг и Facebook

Изгледа дека ефектот со Cambridge Analytica влијаеше многу врз Facebook минатава година. Корисниците....


Facebook нема да биде погоден од минималната казна за прекршување на приватноста

Cambridge Analytica, прекршувањето на приватноста на корисниците на Facebook, сведочењето на Марк Цукерберг...


Facebook ќе ја добие првата казна за скандалот со Cambridge Analytica

Facebook ќе ја добир првата поголема казна за скандалот со Cambridge Analytica. Британската комисија за информатика донесе одлука парично...


Младите повеќе им веруваат на Amazon и PayPal, отколку на банките

Истражувањата во САД покажаа дека аферата со Cambridge Analytica не му наштети на Марк Цукерберг ...


Cambridge Analytica ја отвори Пандорината кутија со Facebook

Cambridge Analytica беше само точката со која се отвори прашањето за безбедноста на корисниците...


Инвеститорите на Facebook жестоко против Цукерберг, бараат оставка

Акционерите се многу гневни на Марк Цукерберг и во крајна инстанца бараат оставка од него, да си замин....


Марк Цукерберг сега настапува пред Европските пратеници

Шефот на Facebook, Марк Цукерберг, наскоро ќе дава отчет и во Европскиот парламент. Претходно Цук...


Facebook ја зацврсти позицијата после скандалот со Cambridge Analyticа

Анализите потврдуваат дека "#deleteFacebook" не доби на сила, затоа што сега уште повеќе се користи, односно...


Cambridge Analytica става клуч на врата поради скандалот со Facebook

Cambridge Analytica беше замешан во скандал со Facebook поради злоупотреба на лични кориснички податоци...


Facebook ги отстранува профилите што огласуваат украдени идентитети

После извештајот од интернет порталот "Motherboard", Facebook отстрани голем број на профили и страници, кои ...


Еврозастапниците бараат од Цукерберг да дојде во Европскиот парламент

Скандалот со Facebook и консултантнската компанија Cambridge Analytica загрози 2,7 милиони потенцијални корисници во...


Како да откриете кој пријател споделува најмногу лажни вести на Facebook

Борбата против лажни вести (eng. fake news) некако падна во втор план поради скандалот со Cambridge Analytica....


Цукерберг себеси се заштитил од хакери, но не и останатите 2 милијарди корисници на Facebook

Очигледно Facebook не се потрудил доволно да ја заштити приватноста на своите корисници сиве овие ...


Објавено е што ќе каже Марк Цукерберг пред Конгресот и Сенатот

Марк Цукерберг денес со сведочењето пред американскиот Конгрес ќе ја преземе цела вина за грешките што доведоа...


Цукерберг на 11. април официјално пред Конгресот

Основачот на Facebook, Марк Цукерберг, официјално потврди дека на 11 април ќе излезе да одговара...


Затвор им се заканува на индонезиските претставници на Facebook

Се тресе позицијата на Facebook во Индонезија, тамошните власти започнале истрага против социјалната...


Facebook ќе собира помалку податоци од корисниците на Android

Користењето на Facebook и Messenger апликациите ќе стане за нијанса побезбедно и поприватно


Facebook: Cambridge Analytica имала 87 милиони кориснички податоци

Скандалот со Cambridge Analytica и Facebook пукна уште пред 2 недели, а сега се разгорува. Facebook...


„Изгубивме контрола“: Кој ќе одговара за личните податоци на корисниците?

Во фокусот на вниманието е скандалот со Facebook и протечените податоци на 50 милиони корисници, до кои дошл,..

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm