Новости

Google Play Store почна да продава и аудио-книги

Виртуелната продавница Google Play Store отсега ќе продава и електронски аудио-книги кои ќе им бидат достапни на корисниците на Android...


Files Go – Лесно префрлање на документите од мобилен на мобилен

Files Go е новата апликација на Google со која ефикасно ќе споделувате документи без трошење на интернет сообраќајот. Апликацијата...


YouTube има ново лого и нови корисни алатки

YouTube доби сосема поинаков дизајн, кој е достапен за сите мобилни и десктоп платформи. Поентата со новиот дизајн е почист и едноставен...


Google Play Store ќе ги фаворизира постабилните апликации

Google Android е една од најбрзо-растечките гранки во информатичката гранка, која мора да го среди нередот во морето на апликации...


Проверете овде дали вашата омилена Android апликација е безбедна

Android е најпопуларен и најшироко распространет мобилен оперативен систем во светот. Се разбира...


Skype Preview за Android: Достапна бесплатна надградба

Skype Preview, бета верзијата на Skype, е надградена со неколку нови алатки. Без разлика на тоа што пишува “unreleased” на Google Play...


2 милиони Android корисници се во опасност поради вирус

Се предупредуваат сите Android корисници на смартфони што го преземале malware софтверот FalseGuide, кој е преземен од речиси 2 милиони...


LG со Adroid Wear 2.0 со Google Assistant кај Watch Urbane 2

Трите смартчасовници на LG - G Watch R, Watch Urbane и Watch Urbane 2nd Edition, добија надградба со најновиот Android Wear 2.0...


Google Play Store веќе 5 години успешно егзистира

На 6 март, 2012 година Google официјално ја лансираше својата онлајн продавница Play Store за апликации, игри, музика и друго. Јасно беше...


Конечно сите Chromebook лаптопи со Google Play Store

Фановите на поевтините Chromebook лаптопи по подолго време на чекање конечно ќе добијат пристап до Google Play Store со што ќе можат да...


Најдобри апликации од Google Play Store за 2016

Се надевавме дека уживавте во најпопуларните апликации во 2016 година. Ако сакате да знаете кои се тие, Google објави список со...


Google Play Store - Над 400 апликации се заразени од вирус

iOS на Apple е затворен софтвер и затоа се смета за малку побезбеден од Android, при што не може да се менуваат поставките, интерфејсот....


Android Marshmallow е интегриран само на 7.5% од Android-ите

Големи беа очекувањата од најновиот оперативен систем на Google, Android 6.0.1 Marshmallow, но процентот на технолошки уреди со овој...


Samsung Safety Screen - апликација што ќе ви го зачува видот

Samsung ја претстави Safety Screen апликацијата за безбедност на дисплејот, која ги предупредува и помага на сите корисници и мали деца...


Android скалило за најзастапени софтверски верзии

Со оглед на тоа што Android е отворен софтвер за користење од сите производители на смартфони, тој е најкористен мобилен оперативен...


Google Play Store ќе допре до нови милијарда корисници

Google со Android оперативниот систем е најуспешен на пазарот во Азија, но му недостасува пристапот во Кина каде се уште не може да се...


Google Play Store ќе дава одобрение преку скенер за отпечатоци

Google Play Store добива нов принцип на одобрување на трансакциите при превземање на игри, апликации и мултимедијални содржини со...


Google Play Store сака да личи на Apple iTunes

Google наскоро ќе лансира нова верзија на онлајн продавницата Play Store во која главен акцент ќе биде ставен на реорганизација на...


Nexus 7 Dock распродаден на Google Play Store

Nexus 7 Dock конечно се појави во продажба на Google Play Store, но само за неколку часа беше и распродаден. Овој док се продаваше со...


Вчера во App Store влезе милионитата апликација

Apple ја лансираше App Store во 2008 година и само по четири години, заклучно со вчера, програмерите придонесоа за 1 милион апликации.


Лажни Apple апликации во Google Play Store

Apple апликации во Google Play Store? Очигледно некој има смисла за хумор.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm