Која брзина на интернет ви треба кога сте сами или со фамилија

Објавено на 02.09.2018 во Рецензија


Која брзина на интернет ви треба кога сте сами или со фамилија

Оцени

usability
10.0


Перформанси
10.0


Цена
10.0


Камера
10.0


резултат
10.0


Наши забелешки

Positives:

- Непречено одвивање на интернет активностите;
- Брзо стримање на филмови и заштеда на време и нерви;

 

Negatives:Целата рецензија

Одредувањето на брзината на интернетот што ви треба не е ништо комплицирано. Станува збор за проста пресметка. Се започнува со тоа колкав број на луѓе ќе го користат, за што мора да се знае какви се нивните потреби и така да се бара соодветна брзина и опсег.

Стримањето на филмови може да бара прифатлива брзина на интернет, но исто така зависи и од квалитетот во којшто сакате да ги гледате. Тоа може да бара брз и скап интернет.

Се разбира, секогаш би требало да претпоставите дека ќе постојат моменти кога сите во куќата истовремено ќе користат интернет за своите потреби и да ги земете сите уреди во предвид, кои ќе бидат поврзани со мрежата како што се телевизиски ресивери и конзоли. Еве колкава брзина на интернет ви треба во зависност од тоа со кого живеете, ако ги земеме во предвид најчестите активности што ги имате на интернет.

Жена

- Стримање видеа на смарт ТВ или мобилен уред - 4Mbps

- Социјални мрежи - 0.03 Mbps

- Сурфање на интернет

Маж

- Стримање филмови со висока резолуција на телевизор - 5.30Mbps

- Испраќање на мејлови - 0.08Mbps

- Социјални мрежи - 0.03 Mbps

Дете тинејџер

- Стримање на музика - 2Mbps

- Онлајн игри на мобилен уред - 0.02Mbps

- Стримање на филмови со висока резолуција на телевизор - 5.30Mbps

- Социјални мрежи - 0.03Mbps

Дете во средно училиште

- Социјални мрежи - 0.03Mbps

- Стримање на филмовите со висока резолуција на телевизор - 5.30Mbps

Заклучок

Ако дома имате 3 телефони што користат интернет, ви требаат 3Mbps. Сега, кога ги имате основните информации, многу лесно може да ја пресметате минималната, идеалната и максималната количина на интернет за вашиот дом.

Дали ви се допадна рецензијата? Ако имате нешто да дополните ве молиме напишете коментар


За авторот

Александар Младеновски
Author Image
Дипломиран новинар, истражувач со познавања во повеќе области, практикува јога, сака да ги инспирира луѓето и да поттикне промени. 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm