EaseUS Data Recovery Wizard Free е „волшебник“ за поврат на изгубени информации

Објавено на 09.07.2019 во Рецензија


EaseUS Data Recovery Wizard Free е „волшебник“ за поврат на изгубени информации

Оцени

usability
10.0


Перформанси
10.0


Цена
10.0


Камера
10.0


резултат
10.0


Наши забелешки

Positives:

- Брзо, лесно и едноставно враќање на изгубените лични податоци;
- Може да се вратат намерно или ненамерно изгубени датотеки, без оглед на нивниот формат;
- Можност за избор на бесплатен пакет или професионален пакет со евтина доплата;

 

Negatives:Целата рецензија

EaseUS Data Recovery Wizard Free е најдобриот софтвер за поврат на лични податоци, со кој можете едноставно, лесно и брзо да ги повратите избришаните, форматираните или изгубените податоци од вашиот компјутер, лаптоп или други уреди.  

Пристапот за поврат на лични податоци може да биде од повеќе причини, оштетени или избришани партиции. Напредните корисници ја ценат оваа способност за поврат на податоци од серверите и RAID меморирањето.

- Data Recovery Wizard Free пакетот е бесплатен и лимитирани сте со 2GB меморија за поврат на датотеки. 

- Data Recovery Wizard Pro пакетот нуди неограничен поврат на датотеки, и намален е од $89.95 на $69.95.

- Data Recovery Wizard Pro + WinPE пакетот нуди неограничен поврат на датотеки исто така, и намален е од $149.90 на $99.90.

Во моментот кога ќе се одлучите да за да ги искористите алатките на овој „Wizard“, тогаш ги скенирате сите партиции посебно. Некои велат дека е недостаток што не може да се изврши целосно скенирање одеднаш, но на тој начин софтверот ја извршува задачата попрецизно и без грешка.

EaseUS за просечни Windows корисници е најдобра програмат Data Recovery Wizard Pro for Windows + WinPE. "WinPE" ви овозможува да повратите податоци од компјутер, што нема да прави проблеми со партициите при подигнувањето. Верзијата за Mac се нарекува Data Recovery Wizard Pro за Mac со бутирачки медиуми.

И корисниците на Windows и Mac можат да изберат поевтина опција што не вклучува CD за повратот. EaseUS обезбедува и софтвер за поврат на iPhone и Android исто така. Освен пакетите за редовни потрошувачи, како што погоре споменавме, има и поскапи лиценци за ИТ професионалци.

Краток водич за поврат на вашите изгубени лични податоци:

1 Чекор: Селектирајте Локација за Старт.

Пронајдете ја локацијата каде што вашите датотеки се изгубени и почнете да барате. Изгубените партиции ќе ги најдете на истото место.

2 Чекор: Скенирајте го вашиот компјутер или уред. 

Скенирајте за да ги вратите изгубените датотеки. Може да го паузирате вашиот прогрес за поврат привремено и да продолжите подоцна.

3 Чеко: Преглед и поврат на изгубените фајлови.

Филтрирајте што сакате да повратите од резултатите од скенирањето. Имате специфичен преглед на сите обновливи датотеки пред да ја активирате функцијата за да ги вратите. Сега селектирајте се што ви треба да го вратите.

Заклучок

EaseUS Data Recovery Wizard Free 12.9.1 ви овозможува три пакета, меѓу кои може да одберете бесплатен пакет или два пакета што се наплаќаат, во зависност од посакуваните алатки. EaseUS Data Recovery Wizard ги воодушеви сите софтвер инженери за начинот на функционирање. Достапен е за Windows и Mac софтвери, а неговата цел е да ви ги врати сите фајлови што ненамерно сте ги избришале, или пак се избришани од некоја програма. 

Со новата 12.9.1 верзија имате подобрен квалитет во FAT информациската технологијата, подобрен квалитет за 4K хард дискови за Win10 и оптимизиран поврат на датотеки на SSD. Одберете го пакетот што ви одговара на линкот на оваа страница.

Дали ви се допадна рецензијата? Ако имате нешто да дополните ве молиме напишете коментар


За авторот

Александар Младеновски
Author Image
Дипломиран новинар, истражувач со познавања во повеќе области, практикува јога, сака да ги инспирира луѓето и да поттикне промени. 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm