Microsoft - 100.000 долари за тој што ќе најде системска грешка

Објавено на 14.08.2015 во WindowsMicrosoft - 100.000 долари за тој што ќе најде системска грешка

Microsoft е релативно нов играч во индустријата при наградувањето за пронаоѓање на грешки, но многу добро се снаоѓа и во оваа област. Објавена е надградба за оригиналната програма и зголемена е наградата за оние што ќе пронајдат безбедносен проблем во софтверот на Microsoft, која изнесува 100.000 долари.

Ако најдете проблем во апликациите на Microsoft, квалификувани за Bounty for Defense категоријата, што е за 100% зголемување во споредба со претходната награда, која изнесуваше 50.000 долари. Microsoft нуди и бонус за детектирање на ранливост кај системот за препознавање и наградата ќе биде двојно поголема за овој сегмент. Компанијата не наведува што треба точно да направите за да ја освоите наградата, туку вели само дека треба да покажете 1337 вештини, а тоа не е лесна задача. Ви посакуваме среќа.