Апликации и игри се заразени со вирус за iPhone

Објавено на 22.09.2015 во НовостиАпликации и игри се заразени со вирус за iPhone

Првиот посериозен хакерски напад врз базата на апликации и игри App Store донесе сериозни проблеми за Apple кој ќе мора да обзебеди решение за заштита на корисниците, особено по откривањето дека дури 85 апликации и игри за загрозени и треба да избрешете или да почекате додека не пристигне нова надградба.

На листата се најдоа пред се апликации и игри кои се наменети за Кина или азискиот пазар од каде се очекува да се најдат повеќе жртви во хакерскиот напад Xcode Ghost. Погодени се популарните апликации WeChat, CamScanner, Angry Birds 2, DataMonitor, PDFReader, WinZip и уште многу други за кои се бара решение.