Мал трик за заштита на полначите од кинење

Објавено на 08.10.2015 во НовостиМал трик за заштита на полначите од кинење

Полначите за iPhone се најнежни, но како и да е, општата состојба со полначите би можела да биде иритирачка ако земеме во предвид колку полначи се оштетуваат. 

Постои едноставен трик за да го спречите проблемот со кинење на полначот. Се што ви треба е малку време и мало федерче од пенкало. На врвот на полначот, каде што се спојува влезот во смартфонот, го ставате федерот и со тоа заштитувате да не се витка и да не се кине.