Twitch направи полн погодок со апликацијата за iPad

Објавено на 15.10.2015 во iOsTwitch направи полн погодок со апликацијата за iPad

Видео стриминг сервисот наменет за гејмери направи одличен потег со мултфункционалната Twitch апликација за iPad која овозможува многу квалитетено следење на преносите во живо со опции за слика во слика, поделен екран, како и „брз слајд“ за добивање на кратки совети за гејминг и враќање во видео играта. Twitch апликацијата за iPad ги подржува и постарите модели на таблети на Apple, што ја прави уште поатрактивна и е омилена на фановите.
 

 
Multitasking: Picture in Picture

We’re excited to give you a big multitasking update for your iPad. Now you can do more while you watch Twitch! For instance, use Picture in Picture to watch your favorite broadcasters, even when you’re outside of our app.

Posted by Twitch on Wednesday, October 14, 2015