BlackBerry нема да ги чека операторите за итни надградби

Објавено на 05.11.2015 во НовостиBlackBerry нема да ги чека операторите за итни надградби

BlackBerry уште еднаш потврдува дека е силно посветен на обезбедување на најдобрата Android услуга со смартфонот BlackBerry Priv и вети дека на месечна основа ќе врши безбедносни надградби на софтверот, а кога ќе има потреба од итни „поправки“ со неочекуван или нов вирус или хакерски напад тогаш нема да чека од операторите за достава на софтверот туку самиот директно ќе има капацитет за вршење на надградбата за корисникот.