AppComparision - aпликација за да го замените Android со Windows Phone

Објавено на 23.11.2015 во WindowsAppComparision - aпликација за да го замените Android со Windows Phone

Во Google Play имате AppComparision  апликација, која има едноставна намена - да проверите дали можете своите моментални Android апликации да ги користите на Windows Phone. Описот на апликацијата "размислувате ли за преминување од Android на Windows Phone?", открива дека Microsoft се обидува да докаже дека е Google Android не е ништо подобар од него, па така е лансирана апликацијата AppComparision. Откако ќе ја инсталирате, вашите Android апликации ќе бидат анализирани и ќе добиете известување дали се достапни во Microsoft Store. Ако не се, ќе ви бидат предложени слични апликации, што се компатибилни за Windows Mobile. 

Ако сакате во секој случај да го замените својот Android со Windows Phone, апликацијата можете да ја преземете тука.