Промената што ќе ја забележите кога ќе купите нов смартфон

Објавено на 10.08.2019 во НовостиПромената што ќе ја забележите кога ќе купите нов смартфон

Европската комисија го казни Google со 4,34 милијарди евра, па затоа мораше да направи одредени промени во Android. Целта е да избегне нови големи казни во иднина. 

Една од промените е овозможување на корисниците да имаат избор за прелистувач, што ќе го користат на своите смартфони. Со покренувањето на Android, Google Chrome нема да биде прединсталиран, туку на корисниците ќе им се појави список со прелистувачите што сакаат да ги инсталираат: Qwant, Ecosia, Google и Yahoo. Нема да бидат само овие, туку ќе има и други апликации.