Наследникот на LG G8 излегува на IFA саемот во Берлин

Објавено на 13.08.2019 во НовостиНаследникот на LG G8 излегува на IFA саемот во Берлин

LG ќе го претстави наследникот на LG G8 за време на IFA саемот во Берлин - G8X, кој ќе биде сега во септември. LG G8X ќе сензор за отпечатоци на дисплејот, што е голема промена за линијата на LG. 

Новиот модел ќе биде со 3D камера за скенирање на лице и скенирање на дланка, како екслузивна функционалност што ја има само G8. G8X се очекува да има Crystal Sound OLED технологија, но не е сигурно, затоа што е голема веројатноста во горниот дел од телефонот да има класичен звучник. LG G8X под хауба доаѓа со Snapdragon 856 процесор.