85 апликации од Google Play Store значително ја цедат батеријата

Објавено на 21.08.2019 во Android85 апликации од Google Play Store значително ја цедат батеријата

Trend Micro е компанија што се занимава со аналитика за безбедноста на корисниците и открила дури 85 апликации за фотографии и игри, што ја трошат батеријата на телефоните на корисниците. Сите овие апликации се преземени над 8 милиони пати од Google Play Store.

Од целиот список апликации, најпопуларни се Super Selfie, Cos Camera, Pop Camera и Line Puzzle. Проблемот со овие апликации е што покажувале толку многу реклами, што корисниците и не можеле да ги избришаат.