Не купувајте неофицијалени полначи за Galaxy Note 10

Објавено на 25.08.2019 во НовостиНе купувајте неофицијалени полначи за Galaxy Note 10

Новиот најмоќен фаблет Samsung Galaxy Note 10 има одличен капацитет на полнење на батеријата од 45w што е своевиден рекорд, но корисниците треба да бидат внимателни.

Препораките се да се користат само официјалните полначи кои се изработени од Samsung бидејќи тие најдобро одговараат на јачината на пренос на струја и се компатибилни со USB Type C влезот на Samsung Galaxy Note 10.

Доколку го купите новиот фаблет во пакувањето со Samsung Galaxy Note 10 доаѓа стандарден 25w полнач, па така за искористување на целосниот капацитет ќе треба да вложите во дополнителниот полнач што не би ве чинело премногу отколку да ризикувате со непроверени неофицијални полначи кои прашање е дали ќе го достигнат капацитетот од 45w.