Apple Arcade ќе ги нуди сите игри за 4,99 долари

Објавено на 10.09.2019 во НовостиApple Arcade ќе ги нуди сите игри за 4,99 долари

Apple официјално ја претстави новата платформа за видео игри Arcade која ќе биде достапна од 19 септември во повеќе од 150 земји низ светот и ќе биде главен конкурент на Google Stadia чика претплата е дури и нешто поскапа.

Со една претплата на Apple Arcade пристап ќе има целото семејство односно до 6 членови. Од старт корисниците ќе имаат пристап до над 100 видео игри, а ќе има и голем број на ексклузивни наслови со ААА квалитет.

Автор: Aleksandar Stankov