Samsung Galaxy S11 ќе има Deep Fusion како iPhone 11

Објавено на 14.09.2019 во НовостиSamsung Galaxy S11 ќе има Deep Fusion како iPhone 11

Samsung Mobile за следната генерација на премиум Galaxy S11 смартфони подготвува слична функција на камерата како Deep Fusion на iPhone 11 благодарение на потенцијалот на Exynos процесорот.

Apple новата Deep Fusion функција ја базира на алгоритам со вештачка интелигенција кој прави проценка како најдобро да ја постави сцената.

Слична функција веќе има Google кај Pixel смартфоните со HDR + кои покажуваат најдобри резултати на камерата.