Би го замениле ли шефот со робот?

Објавено на 19.09.2019 во НовостиБи го замениле ли шефот со робот?

Во текот на следните години голем број на луѓе ќе ја изгубат работата поради роботизација и автоматизација, но она во што роботите се уште не можат да ги заменат луѓето е управувањето со компаниите и донесувањето на важните одлуки.

Тоа значи дека се поголем дел од вашите колеги „ќе станат роботи или софтвер“, но шефовите ќе останат од крв и месо, со сите предности и мани што ги носи. Survey Monkey спроведе истражување со над илјада менаџери за да го провери нивниот став за можностите шефовите да им бидат заменети од роботи. Резултатите покажале дека иако би сакале повеќето да управуваат луѓе со компаниите, дел од нив не би имале проблем да им станат роботи нивните подредени.