Играта што доминира на топ листата на мобилни видео игри со најмногу заработка

Објавено на 25.09.2019 во ИгриИграта што доминира на топ листата на мобилни видео игри со најмногу заработка

SuperData креирале список со мобилни видео игри со најголема заработка. Неверојатно е како тоа со години веќе Pokemon Go е доминантна игра на топ листата со најголема заработка.

Се работи за само три години стара видео игра, но очигледно е се уште доволно популарна низ светот, за да би биле задоволни нејзините креатори. Таа е бесплатна за играње, но сепак заработува доволно добро од евтините додатоци што корисниците ги купуваат кога играат Pokemon GO. Освен таа, на списокот на најпопуларни видео игри што најмногу заработуваат се и Honour of Kings, Fate, Last Shelter: Survival и Candy Crush Saga. Тука се наоѓа и Fortnite, додека во PC категоријата на врвот е Dungeon Fighter Online.