Млад гејмер убиен од струен удар кога играл игри во кревет

Објавено на 03.10.2019 во ИгриМлад гејмер убиен од струен удар кога играл игри во кревет

Не треба да ги оставаме мобилните телефони да се полнат во текот на ноќта без надзор. Тоа може да има смртни последици во најлош случај. Младиот гејмер Састра Мо-Ин обожавал да игра игри на својот мобилен.

Често лежел со часови во креветот играјќи, додека неговиот уред се полнел. Тетката го пронајдела мртвото тело на младиот гејмер. На продолжениот кабел, на којшто бил приклучен неговиот смартфон, биле видливи траги од пламен. Истрагата трае се уште, но досега се смета дека младиот гејмер бил убиен од струен удар додека го држел телефонот во рака и играл игри. 

Автор: Aleksandar Stankov