Instagram потемне на Android и iPhone

Објавено на 08.10.2019 во НовостиInstagram потемне на Android и iPhone

Instagram ја активираше опцијата за употреба на темниот режим на работа како на Android смартфоните, така и на iOS мобилната платформа за iOS со оглед на тоа што се повеќе уреди имаат OLED екрани, па со црната боја и позадина може повеќе да заштедат на енергија од емитување на светлина.

Опцијата за Dark Mode на Instagram се активира во менито за прилагодување и потоа може кога сакате да ја деактивирате. Сите бели површини се заменети со црна боја, а навигацијата е обележана со сива боја.

 
Најнови телефони
 
 


{}