Google го лансира Stream за лесно да префрлате музика и видеа меѓу уреди

Објавено на 09.10.2019 во НовостиGoogle го лансира Stream за лесно да префрлате музика и видеа меѓу уреди

Google постојано ги подобрува своите сервиси за полесна интеракција меѓу различни уреди. Dubbed Stream е новата алатка што им овозможува на корисниците да префрлаат музика, видеа и подкасти помеѓу компатибилни уреди во вашиот дом, користејќи го вашиот глас, Google Home апликацијата или екранот на допир на вашиот Nest смарт дисплеј.

Ако сакате да префрлите музика само пуштете музика на Google Home Mini во вашата дневна соба и кажете: „Хеј Гугл, префрли ја музиката на звучникот во кујната“. (Hey Google, move the music to the kitchen speaker)”. Ако сакате да префрлите YouTube видеа од Nest смарт дисплејот на Chromecast TV, едноставно одберете ги видеата на Nest Hub Max и одберете ја опцијата „cast control“ на дисплејот за да ја префрлите на телевизорот. Или едноставно може да кажете „Хеј Гугл, вклучи го на ТВ во дневната соба“(Hey Google, play it on living room TV).