Samsung патент за преклопен дисплеј што функционира со S Pen

Објавено на 12.10.2019 во НовостиSamsung патент за преклопен дисплеј што функционира со S Pen

Samsung Galaxy Fold конечно почна со испорака глобално, а компанијата веќе почна да го развива следниот уред од оваа серија. Веќе се појавија нацрти за следниот Fold на интернет. 

Пронајден е патент на Samsung, објавен од LetsGoDigital, на кого може да се види точна детекција од сензорот за отпечаток и стилус гестикулации за преклопните дисплеи на допир.Патентот се фокусира особено на деловите на дисплејот што се преклопуваат.