Цукерберг го убедува Конгресот дека Libra „е клучна за американскиот примат на финансискиот пазар“

Објавено на 24.10.2019 во НовостиЦукерберг го убедува Конгресот дека Libra „е клучна за американскиот примат на финансискиот пазар“

Марк Цукерберг избегнува сведочење пред истражните тела, доволно е да се сетиме на сите истраги што се водеа против Facebook после избивањето на аферата со Cambridge Analytica. Тогаш Цук лично сведочеше пред Конгресот.

Вчера тоа го повтори, но за темата за Libra и издавањето на криптовалута. Марк сака да го убеди Конгресот дека сака Америка да биде прва пред другите пазари во криптовалутите и дека тоа не е опасно за економијата. Во спротивно, финансискиот примат нема да биде Америка. Сведочењето на Цукерберг може да го следите на видеото одозгора.