Pixel 3, Pixel 3a и дури Pixel 2 ја добиваат новата астрофотографска алатка

Објавено на 07.11.2019 во НовостиPixel 3, Pixel 3a и дури Pixel 2 ја добиваат новата астрофотографска алатка

Google додаде нови опции во Pixel 4 линијата оваа година со безбедна алатка за Face unlock, која ги отклучува телефоните дури и кога окото на сопственикот е затворено. Вгради и 90Hz рефреширачка рамка за дисплејот и Motion Sense. 

Новите Pixel модели имаат задна камера од 12.2MP + 16MP телефото камера и 2x оптички зум. Софтверот кај новиот Pixel е генијален, оти имаат подобрен Night Sight, Pixel 4 може да креира астрофотографија и да прави одлични фотографии со небото во ноќно време. Тоа важи за Pixel 3, Pixel 3a и дури Pixel 2. Верзијата 7.2 кај апликацијата на Google Camera бара од постарите Pixel модели да бидат со Android 10, а апликацијата може да се најде и во Google Play Store.