Сликањето ѕвезди доаѓа кај постарите Nexus смартфони

Објавено на 07.11.2019 во НовостиСликањето ѕвезди доаѓа кај постарите Nexus смартфони

Сликањето ѕвезди повеќе нема да биде уникатна опција која Google ја нуди преку премиум смартфонот Nexus 4 од најновата генерација, бидејќи оваа опција ќе се проширува и кај други уреди.

Откако самата заедница на девелопери направи мод за астрофотограгија, Google се реши да лансира и официјална надградба на софтверот на камерата за постарите Nexus модели од втората и третата генерација. 

Барем вака ќе немате потреба да инсталирате надворешни модови и да ризикувате со софтверот на вашиот смартфон.

 
Најнови телефони
 
 


{}