Sony Mobile крати дел од мобилните услуги

Објавено на 08.11.2019 во НовостиSony Mobile крати дел од мобилните услуги

Sony Mobile повеќе нема да нуди дел од своите мобилни услуги за корисниците кои прекинуваат во декември и наместо нив корисниците ќе треба да најдат соодветни замени.

Најпрво се укинува поддршката за Sony Mail мобилната апликација за Xperia 5 и сите идни смартфони.

Во Sony Album повеќе нема да може да правите бекап на податоци подржано од Amazon, ниту пак повеќе ќе бидат доставувани месечни информатори за нови понуди и нови верзии на софтверот туку само нотификации.