Тешко на инфлуенсерите - Instagram ќе ги крие лајковите

Објавено на 10.11.2019 во НовостиТешко на инфлуенсерите - Instagram ќе ги крие лајковите

Instagram продолжува со тестовите за криење на бројот на лајкови на објавените постови во повеќе земји на светот, откри Адам Мосери главниот извршен директор на Instagram.

Оваа политика на криење на бројот на лајкови најмногу ќе се одрази на инфлуенсерите кои ќе имаат намалени приходи од спонзорите со оглед на тоа што што фановите нема да знаат кој пост има поголема популарност.

Бројот на лајкови ќе остане видлив само за тој што ја објавил содржината. Идејата на Instagram е корисниците да се фокусираат на самата содржина, наместо на популарноста.

Автор: Aleksandar Stankov