Xiaomi Redmi 5 следен за надградба со MiUi 11

Објавено на 10.11.2019 во НовостиXiaomi Redmi 5 следен за надградба со MiUi 11

Xiaomi ја продолжува низата на надградба на смартфоните со новата верзија на корисничкиот интерфејс MiUi 11 кој овој пат е подготвен за надградба кај смартфоните Redmi 5  и Redmi Note 5.

Новата верзија на MiUi 11 е базирана на Android 9, а со себе носи повеќе подобрување на перформанситe, како и најнова безбедносна надградба.