Американци шокирани со СМС од покојни корисници

Објавено на 10.11.2019 во НовостиАмериканци шокирани со СМС од покојни корисници

Некои Американци не спиеле добро во текот на ноќта деновиве, оти добиле СМС пораки што ги шокирале. Некои корисници примале пораки од пријателите што починале пред неколку месеци.

Така некоја жена примала порака од сестра си, која и порачала дека на нивната мајка и е подобро, иако починала уште во јуни. Друга Американка била изненадена со порака од бившиот дечко. Проблемот е тоа што имало многу проблеми во февруари оваа година, со СМС пораки што никогаш не биле доставени. Истиот проблем го имаа iOS и Android корисниците. Проблемот сега е решен, а телеком се извинува на корисниците поради непријатностите. Поради овој проблем биле испратени 170 илјади претходно неиспратени пораки.