Новиот iPad ќе има моќна камера со 3D

Објавено на 12.11.2019 во НовостиНовиот iPad ќе има моќна камера со 3D

Apple за следната генерација на iPad Pro таблетите главните промени и подобрување покрај стандардните во процесорот ги планира во новиот систем на камери кои ќе бидат многу моќни, практично на ниво на iPhone 11.

Според прогнозите iPad Pro 2020 ќе има двојна главна камера на задната страна со по 12 мегапиксели со обична и ултра широка леќа.

Исто така ќе има и нов 3D сензор со кој ќе може да правите 3D модели од објекти и луѓе со скенирање преку камерата.