Instagram ќе го имитира TikTok со музички клипови

Објавено на 13.11.2019 во НовостиInstagram ќе го имитира TikTok со музички клипови

Instagram тестира нова функција наречена Reels која ќе им овозможи на корисниците да креираат кратки видео клипови со исечок од популарни песни во траење од 15 секунди и да ги споделат со пријателите.

Instagram кој е познат по тоа што презема функции од конкуренцијата овој пат е насочен кон TikTok како една од најпопуларните апликации за кратки видео клипови со музичка позадина во која корисниците п" на плејбек познати рефрени.

Што мислите вие за новата функција на Instagram и дали ќе ја користите?