Што ќе донесе Apple Watch 6?

Објавено на 13.11.2019 во НовостиШто ќе донесе Apple Watch 6?

Apple веќе ја подготвува шестата генерација на смарт часовникот Apple Watch која треба да донесе подобар дизајн, понапредни функции и нов хардвер.

Според извештајот на аналитичарот Минг Чи Ку новиот App Watch 6 ќе има подобра водоотпорност за нуркање, нов S6 процесор и подобра Wi-Fi и мобилна конекција.

Apple Watch 6 ќе биде лансиран најверојатно во текот на март заедно со новиот таблет iPad Pro 2020.