Facebook потивко го потврди проблемот со небезбедност на WhatsApp

Објавено на 21.11.2019 во НовостиFacebook потивко го потврди проблемот со небезбедност на WhatsApp

На WhatsApp е откриен безбедносен пропуст што ги загрозува сите - Android и iOS корисниците, па дури и тие што се на Windows Phone. Во јавноста излегоа извештаи од безбедносни експерти, кои предупредуваат дека WhatsApp е под напад од хакери, а средството за напад е видеото со злонамерен код.

Се што им треба е телефонскиот број што го користат на WhatsApp. Според нивниот извештај, може да испратат MP4 датотека со злонамерен код до корисникот и во истиот момент кога корисникот ја кликнал и ја отвара, веднаш започнува и инсталацијата на злонамерниот код.