Софтверска надградба за DeX on PC кај Samsung Galaxy Fold

Објавено на 28.11.2019 во НовостиСофтверска надградба за DeX on PC кај Samsung Galaxy Fold

Сега веќе ќе може и Samsung Galaxy Fold да се поврзе со Windows или Mac компјутер, со цел да може да користите или монитор, или глувче или тастатура, само преку USB кабел.

DeX on PC подршката значи многу и за флексибилниот смартфон на јужнокорејската компанија, затоа што ќе може лесно да креирате Office документи со класична тастатура или да играте игри со професионално глувче. Ова е овозможено со најновиот софтверски апдејт на Samsung Galaxy Fold 5G.