Facebook го редизајнираше својот изглед - погледнете дали ви се допаѓа

Објавено на 29.11.2019 во НовостиFacebook го редизајнираше својот изглед - погледнете дали ви се допаѓа

Facebook ќе го промени дизајнот, кој се уште не е достапен за сите корисници. Ова се само исечоци за да провери дали своите верни фанови ќе го одобрат дизајнот или ќе го прифатат. 

Марк Цукерберг го креира новиот дизајн со цел да биде поедноставно и побрзо користењето, има поголем фонт и поедноставен распоред, со цел да биде попрактично.

Дефинитивно ќе биде „еколошки“ подобрено, без непотребни натрупани функционалности. Тука е и dark mode што сите го очекуваат, кој ја намалува светлината за да ракувате полесно во мрачни простории.

Како ви се допаѓа новиот дизајн на Facebook?

Автор: Aleksandar Stankov