Тестирање на пад од 300 метри: iPhone 11 и Nokia 3310

Објавено на 30.11.2019 во НовостиТестирање на пад од 300 метри: iPhone 11 и Nokia 3310

На каналот How Ridiculous на YouTube објавиле видео на кое се гледа како од 300 метри височина се фрла легендата од телефон Nokia 3310 и iPhone со заштитна футрола. Прво го фрлија iPhone-от, а потоа ддругиот.

iPhone заврши со со скршен заден дел, но немаше проблеми со функционирањето. „Тоа е тоа. Скршен е, не можам да поверувам дека уште работи, тоа е лудо“, кажува еден од оние што го фрлија телефонот. После падот од 300 метри височина Nokia 3310 немала апсолутно никакво оштетување, погледнете го видеото одозгора.

Автор: Aleksandar Stankov