Почнува чистењето на Twitter, важна информација за сите корисници на социјалните мрежи

Објавено на 01.12.2019 во НовостиПочнува чистењето на Twitter, важна информација за сите корисници на социјалните мрежи

Twitter одлучи да стави крај на неактивните корисници, кои имаат профил на мрежата, но не ја користеле најмалку 6 месеци. Администрацијата на социјалната мрежа почнува да ги брише ваквите профили. 

Како причина за овој радикален потег се наведува дека корисниците не пријавиле на нивната мрежа дека може да прифатат нови услови поврзани со приватноста. Исто така, ќе се бришаат и куп лажни профили кои се од неодамна отворени, со цел да се лажираат бројот на пријатели на мрежата. Станува збор за чистка на над милион профили на Twitter