Телефоните на Huawei и мрежната опрема сега се "American-free"

Објавено на 02.12.2019 во НовостиТелефоните на Huawei и мрежната опрема сега се "American-free"

Според извештајот од UBS и Fomalhaut Techno Solutions, Huawei Mate 30 Pro веќе нема делови под хауба произведени од Америка. Тоа воопшто не е никакво изненадување откако се прекина снабдувањето на делови од САД. 

Пред банирањето, Huawei пикираше чипови дизајнирани за да може телефоните да останат конектирани со мрежните сигнали од американските компании како што е Qorvo. Слични чипови беа купени од Skyworks и сопствената единицна на Huawei - HiSilicon. Кога беше воведена забраната, производителот ја додаде јапонската компанија Murata како нов извор додека го нема Skyworks. Исто така, престана да го користи и Broadcom како извор за Wi-Fi и Bluetooth чипови и сега си има сопствени чипови. 

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
 


{}