Лоша вест од Android 10 за Samsung Galaxy S8 и Note 8

Објавено на 03.12.2019 во НовостиЛоша вест од Android 10 за Samsung Galaxy S8 и Note 8

Samsung Galaxy S8 и Galaxy Note 8 најверојатно нема да добијат софтверска надградба. Експертите што ја следаат оваа тематика тврдат дека на списокот за Android 10 ги нема предводниците од 2017 година на Samsung Israel.

Galaxy S8 и Galaxy Note 8 линиите од 2017 година беа со прединсталиран Android 7 Nougat оперативен систем и беа соодветно надградени со Android 8 Oreo и Android 9 Pie. SamMobile рапортираше минатата недела дека корисник на Galaxy S8 добил информација дека овие модели ќе ја добијат најновата верзија на Android, но најверојатно тоа нема да се случи.