Samsung спрема телефон на превиткување поевтин од 1000 долари

Објавено на 04.12.2019 во НовостиSamsung спрема телефон на превиткување поевтин од 1000 долари

Јужнокорејската компанија ги подобри сите нешта кај Galaxy Fold, за кого не треба да се очекува висока побарувачка, оти има повисока цена и ретко кој може да си го дозволи. Со оглед на тоа што Motorola Razr 2019 чини 1500 долари, Samsung од следната година би можел да претстави смартфон со флексибилен екран со цена под 1000 долари.

Така барем размислуваат дел од аналитичарите, но тие не кажуваат ниту за наследникот на Fold, туку за тотално новиот уред од Samsung на превиткување. Од Samsung се уште не ја коментираат оваа шпекулација.