Samsung Galaxy S11 протече со футрола, со Samsung сензор од 108MP

Објавено на 10.12.2019 во НовостиSamsung Galaxy S11 протече со футрола, со Samsung сензор од 108MP

Samsung S11 се појави на замаглени слики со футрола, со два сензора од 108MP за камерата, што е еднакво на рекордно висока резолуција, како и 50x зум.

Потоа ја има и супериорната софтверска камера и 48MP телефото камерата.

S11 ќе биде модел со 5G мрежа, што значи дека корисниците нема потреба да  купуваат друг посебен 5G модел, додека под хауба ќе биде со Snapdragon 865 процесорот, кој Qualcomm веќе го најави на 4 декември.